Golažirjada

V soboto, 1. 4. 2017, so žirovski taborniki iz Rodu zelenega Žirka organizirali golaŽirjado. Šest ekip se je pomerilo v kuhanju golaža, sodelovali  pa so taborniki, njihovi pretekli člani, na ogled pa je prišlo tudi nekaj zunanjih obiskovalcev, ki so kuhane golaže lahko tudi preizkusili. Organizatorji so poskrbeli za osnovne sestavine, tako za kuho kot tudi za kotiček za kuhanje. Tekmovalci pa so si sami izbrali prostor kuhanja, si postavili trinog za kuhanje ter si pripravili nekaj netiva, da so lahko zakurili ogenj. Prvi kuharji so se kuhe lotili že ob 13 uri, ostale ekipe pa so se nabirale še tja do 16 ure. Ob 19 uri pa so se pobrali vzorci kuhanih golažev, da sta jih strokovna ter kuharska komisija ocenili. Strokovna komisija v sestavi predstavnika Lovske družine, dveh kuharjev ter dveh poznavalcev kuhanja golaža je bila pri ocenjevanju stroga in temeljita. Pet kategorij je tvorilo celotno oceno in le najbolj pretkani so se po končani oceni lahko ubranili pokušanju golaža ter kljub najslabši oceni svoj golaž izboljšali in se mastili ob visoko kakovostno skuhanem golažu. Če pa ste mislili, da se je na prizorišču le kuhalo golaž, ste se močno zmotili. Kuharji so si med tem pekli različne vrste mesa, se družili, igrali kitaro, peli, se pogovarjali, nekateri so čas izkoristili celo za ročne izdelke. Če ste prvo golaŽirjado zamudili, nikar ne bodite slabe volje. Taborniki so prepričani, da tovrstno tekmovanje in druženje ponovijo tudi prihodnje leto. Do takrat pa imate čas, da se izurite v kuhanju golaža in se nam naslednje leto pridružite.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja