RR sprejem

RRaziskovanje!

Prišla je pomlad in čas, da se RR klub Rodu Zelenega Žirka Žiri poveča. Trije PP.ji smo se tretji vikend v aprilu odpravili na dogodivščino.

Začeli smo v Žireh, pred taborniško sobico in nadaljevali do Smreškega jezera, kjer so nas čakali paketi z nadaljnjimi navodili. Črn Clio, trije PP.ji, trije nahrbtniki in 7 škatel.  Pot nas je vodila v Trojane, mesto krofov. Prodajalke so ocenile žirovske krofe, mi smo pa že veselo odpirali drugo škatlo, ukazali so nam, da si poiščemo »bivak plac«, postavimo bivak, prespimo, naslednje jutro pa dalje. Naša naslednja postojanka je bila fontana piva v Žalcu. Zanimiva izkušnja, ne preveč pametna za prazen želodec. Poskusili smo piva, opravili kruglo, si ogledali Žalec in si priskrbeli nekaj za pod zob. Dalje!

Naslednja postaja: Varaždin. Lepo mesto, s starim mestnim jedrom. Spet smo se igrali turiste, si ogledali nekaj znamenitosti, na koncu pa smo si privoščili en dober sladoled, ki je v vročini še kako prijal!

Po Varaždinu pa spet nazaj v Slovenijo, čez mejo v Lendavo. Že od daleč smo zagledali razgledni stolp, rekli smo si: »Če mormo pa že čakat na nadaljnja navodila, pejmo pa še tule pogledat!« Čez Lendavo smo šli s kitaro na zadnjih sedežih, nuja je bla zapet eno pesem od Vlada Kreslina, Preko Mure, preko Drave, če smo bili že ravno v teh krajih. Razgled s stolpa je bil neverjeten, povsod sama ravnina, čisto drugače kot pa v domačih Žireh.

Tujine še ni bilo dovolj, naprej so nas poslali čez mejo v Čez trg, vsaj tako so nam rekli, vedeli pa nismo točno, kaj so s tem mislili. Kar nekaj časa smo porabili, da smo ugotovili, da moramo čez mejo na Madžarsko, v mesto, katerega ime zveni podobno kot če rečeš »čez trg«. Bravo za izvirnost!

Pridemo v Čez trg, prevedemo nekaj stavkov v madžarščino. Ustavili smo domačina in mu poskušali po madžarsko povedati, kaj hočemo od njega. Zmeda, zmeda in še enkrat zmeda! Nasmejali smo se, nato pa nas je čakal hod do OŠ, ja zopet besedne igre, nadaljevali smo v Hodoš, slovensko dvojezično mesto na Goričkem.

V mladinskem domu v Hodošu so nas pričakali RR.ji. Malce smo počili nato pa smo se lotili večerje, tradicionalne jedi, ki jih ljudje v teh krajih jedo. Sestavine smo kupil, večerja je uspela, RR.ji zadovoljni!

»A se gremo sardelce?«, no pa se pejmo! Skrivalnice malo drugače, v parih. Lezli smo na drevesa, na strehe in na kamine. Najprej v parih, nato v trojkah. RR.ji proti PP.jem. PP.ji smo bili kar hitro najdeni, RR.ji pa še hitreje. Skrivali so se v pesjaku, kjer smo tudi dobili naše nove rutke.

Cel vikend smo RRaziskovali, se imeli super, sprejeti smo bili pa v pesjaku/kurniku. Tega nebo pozabil nihče! Zdej so pa trije PP.ji manj, pa trije RR.ji več. Zdaj pa novim dogodivščinam naproti pa nabirat švic na novih rutkah. Je že lepa ka je čist nova, sam ka se pa umaže, dobi šele taprav pomen!

 

Z.D.R.A.V.O.!
Neža Kopač

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja