Otvoritev Otočka

Že dve leti nazaj je bilo, ko se je kupovalo zemljišče/travnik zravn stare Sore, kjer imamo vodove kotičke. Ne vem več zakej, ampak rečemo mu otočk.
Ko se je kupovalo je glih takrat Medotov oče hotel podreti in skuriti za drva en star kozolček. Mi smo pa ugotovili, da bi krasno pasal na naš travnčk!
In smo šli, ga razstavili na koščke, prepeljali k nam in ga sestavili nazaj. Nekatere dotrajane kose smo zamenjali z novimi in po dobrem letu je narejen in ga lahko uporabljamo za vodove “bivake”!
Ker je namenjen vodovim večerom v njem ne bo skladišče za drva, sušice in podobno. Za to smo naredili (večinoma iz starih palet) še en kozolčk=drvoučk, ki bo za skladiščenje.
V soboto, 21.sept. popoldne smo imeli najprej streliške dejavnosti: lokostrelstvo, atlatl, pikado, frača, pa še plezanje na kol, mini orientacijo.
Potem uradna, svečana otvoritev: Otočk, kozoučk in drvoučk. Zbor, prvi dvig zastave, prvi prižig ognja. N pa pogostitev. Grčicam se zahvaljujemo za peciva, Gašperju ob 40 za žlahtno kapljico in pa skrivnemu gostu za slastno pojedino!
Z nočjo, smo prižgali ognje, reflektorje, mikrofone, uglasili kitare, bobne, didžiriduje in se predali še koncertnemu večeru, tudi ta je bil s posebnimi gosti!
Za abliznt😘👍

Žvižg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja